TAMAK SELALU RUGI.. ULAR SAWA INI DITEMUI MATI DALAM KEADAAN MENGERIKAN OLEH ORANG RAMAI.. LIHAT GAMBAR SELEPAS ULAR INI DIBEDAH..

Ular sawa itu dijumpai orang ramai dalam keadaan yang mengejutkan.. ular tersebut tidak lepas melalui pagar kerana saiz perut yang terlalu besar.. selepas di belah perutnya, orang ramai temui makanan yang ditelan ular tersebut.. ia seekor..

Ular memang dianggap hewan yang menyeramkan untuk sebagian orang.
Ada ular beracun mematikan hingga ular yang lilitannya sama berbahaya.
Satu contohnya adalah ular piton.

Meski ular ini tak memiliki racun, gigitan dan lilitannya bisa meremukan mangsa dalam sekejap.
Tak hanya tikus atau kelinci, hewan yang berukuran besar pun bisa dimangsanya.
Seperti diketahui, ular memang memiliki perut yang elastis.
Ukurannya akan menyesuaikan besar makanan yang ditelan.
Namun, kejadian mengerikan dan malang harus menimpa seekor piton ini.
Sebuah potret ular piton malang diunggah oleh sebuah akun Facebook Hon Johnbull Cleopas.

Cleopas mengaku ketakutan dengan ular piton saat tak sengaja melihatnya.
Kejadian ini terjadi di dekat lokasi tempat ia bekerja, melansir Daily Mail.
Tepatnya di sebuah area produksi minyak dan hasil perkebunanan di Delta State, barat daya Nigeria.

Dalam unggahannya dia menulis caption ini:
“Ya Tuhan, aku pergi kerja pagi ini dan kaget melihat ular piton ini mati di pagar”.


Ya, ular piton tersebut ditemukan dalam keadaan mati.
Tampaknya, ular yang panjangnya 6 kaki terjebak di antara pagar besi
Pagar yang terlalu sempit membuat si ular tak bisa lewat karena bagian perutnya yang terlihat sangat besar.

Meski kaget dan ketakutan, Cleopas memutuskan menghubungi seseorang untuk memeriksa bangkai tersebut.

Ternyata setelah perutnya dibuka, terlihat makanan terakhir yang ditelannya.
Seekor anjing besar masih terlihat di dalam perutnya.

Foto-foto yang diunggahnya ini sontak jadi viral.
Para netizen pun memberikan komentar tak terduga.
Mereka menganggap ular tersebut mati dengan cara yang bodoh.

Amyh Emburu: “Cara mati yang benar-benar aneh. Kasihan si piton, itu sebuah makanan besar.”
Huma Haku: “Itu agak bodoh…”

Akhirnya ular tersebut dimusnahkan dengan cara dibakar.

KONGSIKAN Jika Rasa Artikel Ini Bermanfaat!

( TRENDING ) ” Bayi PraMatang DIBUANG oleh Ibu Kandung Sendiri Hampir DIBAHAM Binatang.. Allahuakbar.. Berapa Ramai yg Sanggup SHARE utk kita DOAKAN bersama Keselamatannya ? Aaminn.. !

Bayi Ini Dijumpai Dan Hampir “DIBAHAM” oleh Binatang !! BErapa banyak yang sanggup share gambar bayi ini !!


KUALA LUMPUR – Seorang bayi lelaki yang baru dilahirkan ditemui oleh dua anggota polis yang kebetulan sedang meronda di kawasan belakang bangunan tersebut, pagi semalam dan ada sedikit kesan gigitan binatang buas.
Bayi malang yang dipercayai baru saja dibuang oleh ibunya kurang sejurus dilahirkan berdasarkan kesan darah yang masih melekat di badannya, ditemui dalam keadaan berselimut dan kesejukan.
Menurut Inspektor Mohamad Irwan Syah Daud, 28, dia dan rakan setugasnya, Mohamad Nor, 44, menemui bayi itu di belakang Wisma Lim Foo Yong, Jalan Tengah, Kuala Lumpur, kira-kira jam 7.45 pagi.


“Saya terus bawa bayi itu ke Hospital Kuala Lumpur, bimbang dengan keselamatannya. Bagaimanapun, pihak hospital mendapati bayi itu selamat, cuma perlu diberikan oksigen kerana masih belum cukup umur (pramatang),” katanya sebelum membuat laporan polis berhubung penemuan bayi berkenaan.

“Kau Memang Biadap Zizan! Kurang Ajar! Selama Ni Aku Jaga Aib Kau! Tapi Kau Buka Aib Aku??”! Panas! Emma Maembong Sound Zizan Razak Tepat Sebab Zizan Buka Aib Emma

“Kau Memang Biadap Zizan! Kurang Ajar! Selama Ni Aku Jaga Aib Kau! Tapi Kau Buka Aib Aku??”! Panas! Emma Maembong Sound Zizan Razak Tepat Sebab Zizan Buka Aib Emma

Seringkali menjadi bahan usikan jenaka setiap kali majlis yang dihadiri oleh Zizan Razak danEmma Maembong, pelakon jelita ini mengakui rasa kurang selesa dengan perkara tersebut lebih-lebih lagi kisah cinta mereka sudah lama berakhir.

“Secara jujur, memanglah tak selesa’kan? Benda saya dah move on, dia pun dah move on, jadi kenapa setiap program yang dia ada, mesti nak kena bahan saya. Memanglah kadang-kadang tak sebut tapi orang semua tahu benda khas tuju untuk saya”

 

“Saya pun dah tutup mulut, tak cakap apa-apa. Tapi bila dia nak buat lawak, tak taulah, dia macam takde modal lain. Saya tak tau sampai skearang ni masih nak bahan bahan saya lagi sedangkan saya tak bahan dia”

“Pergi event pun orang dah takkan tanya pasal dia. Saya rasa macam tak eloklah untuk nama saya, family saya bila dia nak buat lawak-lawak macam tu. Sebab saya pun ada perasaan juga,” jelas Emma kepada BH TV. Tambah Emma, dia juga mempunyai perasaan selain rasa ingin dihormati sebagaimana Zizan mahu keluarganya turut dihormati.

Sementara itu dalam video temuramah itu juga, Emma menyatakan bahawa dia dan juga Kamal Adli ketika ini hanyalah sekadar kawan dan tidak mahu mengulas lebih lanjut tentang status hubungan mereka. (rtky/s)

Pengalaman Bermalam di Wad, Apa Yang Dilakukan oleh Pesakit Lelaki dan Nurse Itu Buat Aku PENGSAN !!

“Aku sambut bayi ex aku, tapi wife aku masih tak mengandung lagi…”-Kami couple dah lama since form4 lagi,kami ditawarkan ke oversea. Sejak sekolah dia memang senggugut dahsyat tahap ekstrem sampai pengsan-pengsan.
Tapi aku terkejut waktu kat A level dulu dia confess yang dia susah nak mengandung sebab ada masalah. Fikir punya fikir, bincang punya bincang dengan kawan-kawan and parents, aku decide untuk clash.
http://sentapmedia.com/aku-sambut-bayi-ex-aku-tapi-wife-aku-masih-tak-mengandung-lagi

 

Sejak masuknya pesakit lelaki itu ke bilik wad yang sama, aku dapat merasakan bahawa beliau punyai ‘hubungan’ dengan salah seorang nurse yang bertugas di situ. Apabila bukan waktu melawat, nurse berkenaan akan pergi rapat ke katil beliau dan menarik tirai kain. Sehinggalah pada suatu malam, apa yang kudengar benar-benar buatku jatuh PENGSAN !!

Sejak masuknya pesakit lelaki itu ke bilik wad yang sama, aku dapat merasakan bahawa beliau punyai ‘hubungan’ dengan salah seorang nurse yang bertugas di situ. Apabila bukan waktu melawat, nurse berkenaan akan pergi rapat ke katil beliau dan menarik tirai kain. Sehinggalah pada suatu malam, apa yang kudengar benar-benar buatku jatuh PENGSAN !!

Nama aku Aida. So cerita ni based on apa yang aku alami. Boleh kata Allah memang kurniakan sixth sense/gifted untuk aku nampak benda benda ghaib. Kalau nak cerita dari bila aku boleh nampak mesti panjang. Semua sebab bila aku start kena histeria. Tapi ni aku cuma cerita pengalaman aku kat sebuah hospital.

So baru-baru ni aku kena admit kat sebuah hospital kat KL. Hospital ni swasta and memang mahal juga kena tapi sebab ayah aku boleh claim balik kat company, so dia decide hantar aku kat sini. At first aku ingat hospital mahal takde sangat hantu tapi yelah, hospital kan. So aku admitted due to high fever. Okay aku skip which satu malam ni nurse tukarkan aku ke wad yang letak dua orang dalam satu bilik. Family aku takde teman aku sebab risau demam aku agak tinggi. Aku duduk sorang sebab katil sebelah tu memang takde orang pun. Wad ni jugak ada toilet. So malam tu nurse dah transfer, dia cakap dia akan datang balik untuk last check and bagi minum malam. Aku request minum malam tu sebab aku rasa lesu nak makan macam tu.


Klik Share Di Bawah Jika Bermanfaat :

Share :

Hairan Pembantu Rumah Janggal Dengan Family..Husband Ada Mesti Dia Resah,Siasat2 Rupanya..

 

Hairan Pembantu Rumah Janggal Dengan Family..Husband Ada Mesti Dia Resah,Siasat2 Rupanya.. | Ibarat di bagi hati minta jantung,ungkapan itu terbukti bukan hanya ungkapan kosong.Hal itu di rasakan oleh Mira 40,ia yang menganggap (Maid ) pembantu rumahnya Alia 28 sebagai saudara sendiri telah menghancurkan kebahagiaan rumahtangganya.
Mira yang bekerja sebagai pengusaha online yang berjaya amat menyesali kebaikan keluarganya kepada Alia
src=”http://sentapmedia.com/wp-content/uploads/2017/04/Screen-Shot-2016-12-29-at-10.54.08-PM.jpg” sizes=”(max-width: 617px) 100vw, 617px” srcset=”http://sentapmedia.com/wp-content/uploads/2017/04/Screen-Shot-2016-12-29-at-10.54.08-PM.jpg 617w, http://sentapmedia.com/wp-content/uploads/2017/04/Screen-Shot-2016-12-29-at-10.54.08-PM-300×253.jpg 300w” width=”617″ height=”520″ />
Share :

Ayah Pasang CCTV Untuk Pantau Anaknya Dirumah, Namun Apa Yang Dilihatnya Dalam CCTV Sangat Menakutkan !!

.Ayah ini sudah lama mencurigai terhadap perilaku pengasuh anak perempuannya, seringkali menemukan luka aneh dan bila ditanya apa yang dijawab anaknya itu adalah luka kecil akibat jatuh.

Namun yang namanya orang tua tidak percaya begitu saja. Kedua orang tuanya  adalah orang yang sangat sibuk dan beliau memutuskan untuk menggunakan pengasuh dirumah.

Untuk membuktikan kecurigaannya, si ayah secara diam diam memasang CCTV untuk melihat apa yang sebenarnya terjadi dan memantau keadaan rumah. Dan hasil nya membuat ayah ini marah besar, seorang pengasuh yang harusnya mengasuh dengan kasih sayang tapi menyiksa anak yang tidak berdosa ini dengan pukulan, tendangan dan siksaan lainnya diterima anak kecil ini.

Senakal mana anak kecil ini bukanlah alasan untuk menyiksa seperti ini!

Berikut ini videonya:

 

SHARE THIS

Ini Dia 6 NENEK Paling Cantik dan Terseksi di Dunia, Kalah Anak Dara dan Janda..Lihat Nenek Keenam !

 

Jika mendengar panggilan ‘nenek, sudah tentu terbyg dlm fikiran kita perempuan tua yg berkedut, malah mungkin sudah membongkok…namun, bagi 6 perempuan ini, panggilan nenek mungkin blh digunakan 20-30 tahun lagi memandangkan wajah dan tubuh badan mereka berenam tak ubah seperti anak dara mahupun janda muda…umur mereka bukan 20, 30 atau 40 tapi 50 tahun dan ke ATAS !

Jika mendengar kata “nenek”, tentu yang tergambar di pikiran kita adalah seorang perempuan tua yang kulitnya sudah keriput, tubuh yang lemah atau bahkan membungkuk.

Hal ini memang benar. Namun tampaknya tak semua nenek identik dengan hal seperti itu. Buktinya nenek-nenek di bawah ini. Satu pun hal yang disebutkan di atas tak melekat pada jati diri mereka.

Meski sudah menyandang status sebagai “nenek”, tetapi fisik dan penampilan mereka seperti wanita usia 30-an, bahkan ada yang terlihat seperti ABG.  Ngga percaya? Yuk, intip foto-foto mereka yang dilansir dari TribunLampung.com, Kamis (30/3). Bikin melongo!

1.Masako Mizutani

Jika melihat fotonya di atas, tentu banyak yang mengira bahwa usia Masako Mizutani adalah 30 tahun. Namun itu salah besar. Wanita asal Jepang ini hampir menginjak 50 tahun.

Masako mengungkapkan, rahasia kecantikannya terletak di pola hidupnya. Selain itu juga perawatan yang selalu ia lakukan selama lima dalam sehari.

2.Elle Marcpherson” src=”http://sentapmedia.com/wp-content/uploads/2017/04/2-6-1-1.jpg” width=”300″ height=”400″ />

Di usianya yang menginjak 51 tahun, kulit Elle masih terlihat kencang dan tubuhnya juga bugar. Hal ini jelas mengundang rasa penasaran banyak orang akan rahasia kecantikannya.

Elle mengaku bahwa rahasia kecantikannya adalah perasaan senang dan dering tertawa.

Di sisi lain, ia juga menerapkan pola hidup sehat, serta menggunakan pelembap untuk kulitnya.

3.Michelle Yim

Michelle Yim merupakan nenek paling cantik didunia berikutnya.

Penerapan pola hidup sehat yang dilakukannya sejak muda berhasil membuktikan keawetan kecantikannya.

Micehelle Yim saat ini menginjak usia 58 tahun.

4.Apasra Hongsakula

Wajah yang begitu cantik serta kulit yang masih kencang memang membuat Apasra tidak terlihat seperti seorang nenek.

Namun, wanita asal Thailand ini sebenarnya sudah memasuki usia 68 tahun.

5.Liu Xiaoqing

Liu Xiaoqing adalah aktris kenamaan Tiongkok. Namanya sering menghiasi beberapa media di negaranya. Ini karena wajahnya yang begitu cantik.

Bukan hanya itu saja, tetapi juga penampilannya yang sangat awet muda.

Seperti yang diketahui, usia Liu Xiaoqing saat ini sudah menginjak 60 tahun.

6.Candi Law

Candi Law berusia 50 tahun.

Ia adalah seorang model asal Hong Kong.

Kecantikan Candi Law memang tak dapat diragukan.

Meski usianya kini sudah menginjak kepala lima, namun ia tetap seperti berusia 26 tahun.

Maklumat Sulit NASA Terbongkar..Temui Satu Tanda Kiamat Di Sungai Eufrat Yang MENGGERUNKAN !!!

 

Sungai Eufrat. Sungai terpanjang yang berada di kawasan Asia bahagian Barat ini bermata air di Anatolia Turki dan bermuara di Teluk Persia ini mengalami proses mengering dengan cepat.

Sungai dengan panjang 2.781 meter itu kini menjadi perhatian khusus oleh NASA. Setelah dilakukan penelitian oleh beberapa ilmuwan terkemuka dari NASA, Mereka menemui fakta penting, Bahawa sejak tahun 2003 hingga 2010, debit air sepanjang sungai Tigris dan Eufrat mulai Turki, Syiria, Irak hingga Iran telah kehilangan sekitar 144 juta kilometer kubik. Debit itu terus berkurangan dalam jumlah yang sangat besar pada 2010 hingga 2015.

Sementara itu, penduduk sejumlah negara yang dilintasi Sungai Eufrat telah mulai membicarakan tentang harta karun yang ada dalam sungai bersejarah itu.

Data ilmiah yang disajikan oleh NASA dan fenomena masyarakat yang diliputi Sungai Eufrat ini mengingatkan kita pada hadith Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam tentang tanda hari kiamat.

Sungguh, tanda itu telah tampak satu demi satu, yang ertinya, Sabda Rasulullah SAW 1500 tahun silam yang menerangkan tentang tanda tanda kiamat terbukti benar. Dan memang tidak ada satu pun hadith shahih yang disabdakan Rasulullah kecuali pasti benar berlaku.

لاَ تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى يَحْسِرَ الْفُرَاتُ عَنْ جَبَلٍ مِنْ ذَهَبٍ يَقْتَتِلُ النَّاسُ عَلَيْهِ فَيُقْتَلُ مِنْ كُلِّ مِائَةٍ تِسْعَةٌ وَتِسْعُونَ وَيَقُولُ كُلُّ رَجُلٍ مِنْهُمْ لَعَلِّى أَكُونُ أَنَا الَّذِى أَنْجُو

“Hari kiamat tidak akan terjadi sampai sungai Eufrat (mengering lalu) menyingkapkan gunung emas. Orang-orang saling membunuh untuk memperebutkannya. Terbunuhlah pada setiap 100 orang itu 99 orang, namun masing-masing dari mereka berkata, ‘Barangkali aku yang menjadi orang yang selamat itu’” (HR. Muslim)

Dalam sebuah penelitian, The Inventory of Conflict and Environmental melaporkan, projek pengembangan Anatolia wilayah selatan (GAP) merupakan salah satu projek paling ambisius di dunia di abad ini. Projek ini memanfaatkan air sungai Eufrat dan Tigris diguna mengairi 1.7 juta hektar tanah dengan membangunkan 22 buah dam dan 19 PLTA. Projek GAP menjadi salah satu faktor mengeringnya sungai Eufrat kerana menyedut banyak sekali debit air dari sana.

Kredit : KabarMakkah