EWAL AF MEGASTAR DEDAH PERANGAI SEBENAR MONA SYAMIMI! RUPA-RUPANYA..

 

Minggu ini nama Mona Syamimi hangat diperkatakan. Manakan tidak, beliau adalah antara punca Shahir terpalit kontroversi hubungan sulit yang dijalinkan diantara mereka.

Ramai Yang Menjadi Mangsa Mimi – Ewal

Terkini, menerusi sumber Utusan Online, salah seorang peserta AF Megastar Ewaltampil memberi kenyataan bahawa Mona Syamimi atau lebih dikenali sebagai Mimijuga cuba memerangkap beliau sebelum ini.

Namun Ewal yang menyifatkan Mimisebagai seorang yang gemar mencari perhatian berjaya megelakkan diri dari pramugari itu.Tambah Ewal, bukan dirinya dan Shahir yang telah menjadi mangsa, malah ramai lagi penyanyi dari program realiti yang lain cuba dihampiri Mimi.

Suka Mengaku Peminat Tegar

Menurut Ewal juga modus operandi yang digunakan oleh Mimi juga sama, dengan mengakui dirinya sebagai peminat tegar.

“Dia memulakan langkah dengan meninggalkan komen di laman sosial sebelum berani menghantar ‘direct message’ (DM) untuk menghampiri mangsanya,”

Terdahulu, Shahir membuat keputusan untuk menarik diri dari pentas akhir AF Megastar setelah pelbagai kecaman hebat diterima oleh beliau gara – gara Mimimembuat pengakuan mengenai hubungan mereka dan menuntut Shahir memohon maaf.

Sumber-hangat.com

8 Putera Raja Paling Kacak Dan Berkaliber Di Dunia, Hebat-Hebat Belaka!Boleh Meletup 0vari!

 

Siapa pernah berangan nak kahwin dengan anak raja?

Memang tidak dapat dinafikan, bila bercakap soal putera raja saja memang ramai yang membayangkan putera raja ini mesti seorang yang kacak dan berkaliber. Memang betul tapi tidak semua putera raja mempunyai kriteria yang lengkap selain dari berwajah kacak sahaja tau. Oleh itu, kami senaraikan 8 Putera Raja yang popular, kacak dan menjadi perhatian media di serata dunia dan anda mungkin terkejut dengan pencapaian di antara mereka ini! Bukan calang-calang juga orangnya.

1. YANG TERAMAT MULIA PADUKA SERI PENGIRAN MUDA ABDUL MATEEN (BRUNEI)

Instagram : tmski

Mengungguli tempat pertama ialah putera kelahiran Brunei yang berusia 25 tahun ini. Putera Mateen, anak kesepuluh Sultan Brunei, mula menjadi kegilaan ramai gadis sejak beliau mula aktif di laman Instagram yang mempunyai sebanyak 459 ratus ribu pengikut dan sedang bertambah! Mempunyai sarjana dalam bidang sastera di University of London’s School of Oriental and African Studies. Baru-baru ini beliau telah menamatkan latihan penerbangan di Royal Air force College Cranwell, United Kingdom dan juga pernah menjalani latihan ketenteraan di Royal Military Academy of Sandhurst. Terkenal dengan sifat pemalu, beliau juga sangat meminati segala aktiviti lasak dan mencabar. Patutlah menjadi kegilaan banyak gadis sebab Putera Mateen ni pun masih solo dan sedang mencari gadis yang ‘simple’ untuk dijadikan teman hidupnya.

Instagram: tmski

2. PUTERA HARRY, ‘PRINCE HENRY OF WALES’

Stabroek News – Guyana news, breaking updates, politics, sports, region and opinion

Nampaknya Putera Harry yang memang sudah terkenal ini sudah jatuh ke tangga yang kedua. Kenapa ya? Ini kerana, ramai yang beranggapan bahawa populariti beliau menurun kerana sudah mempunyai kekasih yang baharu iaitu selebriti, Megan Markle. Adik kepada Prince William dan juga anak kepada Mendiang Puteri Diana ini juga sangat terkenal dengan sifat merendah diri dan disayangi oleh rakyat Britain. Terlibat juga dalam aktiviti ketenteraan, beliau yang kini berumur 32 tahun juga akan menjadi ‘Head of Royal Marines’ tidak lama lagi. Hebat juga ni!

http://www.independent.co.uk/

3. PUTERA FELIX (LUXEMBORG)

http://www.purepeople.com/

Putera Felix adalah anak kedua kepada Grand Duke Henri dan Grand Duchess Maria Teresa. Beliau yang kini berumur 32 tahun adalah pewaris takhta kedua kerajaan Luxemborg. Malangnya untuk gadis-gadis kerana putera ini sudah berkahwin dengan Puteri Claire pada tahun 2013 dan mempunyai tiga orang cahaya mata. Pada usia yang muda, beliau juga menyertai Royal Military Academy Sandhurst tetapi terpaksa berhenti kerana mengalami kecederaan lutut yang agak teruk. Bukan sahaja seorang putera, beliau juga mempunyai skil dalam bidang pemasaran dan perhubungan awam tau.

4. PUTERA CARL PHILIP (SWEDEN)

www.popsugar.com

Putera Crl Philip adalah salah seorang putera yang menjadi kegilaan ramai wanita juga pada suatu ketika dahulu. Tetapi, selepas beliau berkahwin dengan Puteri Sofea pada tahun 2015, masih status beliau sebagai putera yang menjadi perhatian ramai kekal kukuh. Buat pengetahuan semua, Putera Carl merupakan abang kepada Puteri Madeline yang turut tersenarai sebagai salah soerang puteri tercantik dunia. Nampaknya, ahli keluarga kerabat Sweden ni memang cantik dan kacak belaka ya! Kalau anda perasan, wajah Putera Carl Philip ni ada juga iras-iras pelakon filem 50 Shades of Grey tu kan?

http://www.celebitchy.com/

5. PUTERA HUSSEIN ABDULLAH (JORDAN)

http://people.com/

Masih mudah tetapi sudah menjadi perhatian ramai gadis. Inilah Putera Hussein yang merupakan anak kepada Raja Abdullah dan Permaisuri Rania. Siapa tak kenal Permaisuri Rania? Beliau merupakan antara wanita tercantik di dunia! Tidak hairanlah anak-anaknya juga dikurniakan dengan wajah dan karakter yang menarik. Seperti kerabat raja dan putera-putera yang lain, putera berusia 22 tahun ini juga merupakan penuntut Royal Academy of Sandhurst. Meminati bola sepak dan motorsikal, putera ini juga terkenal melalui laman Instagramnya iaitu : alhusseinjo

http://princehusseins.tumblr.com/

6. PUTERA SHEIKH HAMDAN (DUBAI)

Home

Putera Sheikh Hamdan atau dikenali sebagai ‘Fazza’ di Dubai kerana penulisannya dalam puisi. Wah! Sudahlah kacak,seorang putera, pandai menulis puisi pula tu. Turut pernah menuntuk di Sandhurst, beliau seterusnya meneruskan pengajian di London School of Economics. Beliau yang juga pernah dikategorikan sebagai lelaki yang mempunyai wajah yang sempurna ini sebenarnya mempunyai kelebihan untuk menunggang kuda, penyelam yang profesional dan semi-profesional penerjun udara. Bukan itu sahaja, dengar katanya bahawa Putera Hamdan ini selalu menulis puisi yang berunsurkan romantis. Nampak gayanya, makin ramailah gadis-gadis di Dubai akan jatuh hati dengan beliau.

http://www.imgrum.org/

7. PUTERA AMEDEO (BELGIUM)

 

Putera Amedeo dari Belgium ini mungkin kurang mendapat perhatian kerana kurang pendedahan dari orang ramai. Tetapi, putera kacak yang berusia 31 tahun ini sebenarnya memang telah disenaraikan oleh media antarabangsa sebagai salah seorang putera paling kacak di dunia! Beliau juga telah berkahwin dengan wartawan Itali pada tahun 2014 dan telah dikurniakn seorang puteri. Menghabiskan masa mudanya dalam aktiviti ketenteraan di Belgium, beliau juga pernah bekerja sebagai business dan research analyst di New York. Nampaknya, putera Amedeo ni bukan calang-calang.

http://cinetelerevue.be/

8. YANG TERAMAT MULIA TENGKU ARIF TEMENGGONG PAHANG, TENGKU FAHD MUADZAM SHAH (MALAYSIA)

temenggongpahang.blogspot.my

Mungkin ramai yang tidak tahu mengenai putera ini kerana kurang pendedahan media kan? Hal ini kerana YM Tengku Fadh banyak menghabiskan masa dengan melakukan aktiviti kebajikan di Pahang dan sangat menjaga peribadi. Beliau merupakan anak kepada YM Sultan Ahmad Shah dan YM Sultanah Kalsom dan berusia 23 tahun! Tengku Fadh juga merupakan pengerusi kepada ‘Sultan Ahmad Shah Environment Foundation’ dimana beliau sangat mencintai alam sekitar. Nampaknya selepas ini, makin ramailah peminat kepada Tengku Fadh ini.

http://sasetmedia.blogspot.my/

Sumber: ohtrending

Ibu Ini Memegang Bungkusan Ini Dgn “Perasaan Marah & Geram ” Dan Menganggap Anaknya Membeli Barang Online Sewenang2nya…Apabila Bungkusan Itu Dibuka… Satu Kejadian Mengejutkan Berlaku!.

Seorang ibu memegang sebuah paket kiriman yang diatasnya tertulis nama sang anak, kemudian dia langsung emosi dan marah besar sambil memarahi anaknya kalau dia diam-diam membeli barang lewat internet.

Anak yang baru berusia 8 tahun ini kaget dan merasa aneh, tapi dia melihat ibunya yang sudah begitu emosinya, dia juga jadi merasa bersalah dan cukup tegang. Akhirnya dia cuman perlahan mengambil paket itu dan membukanya sambil terus mendengar sang ibu mengomel.

Wahhh!! Sang anak langsung berubah mimik mukanya dan kemudian memeluk mamanya.

Tentunya kalau kamu jadi anak itu, kamu juga bisa merasa aneh, jelas-jelas gak salah apa-apa, tiba-tiba dimarahin yah! Hehehe.. Tapi mama satu ini lucu banget sih ngejailin anaknya sendiri..

 

Sumber : PC

DETIK-DETIK CRANE JATUH REMUKKAN MOBIL AUDI DI TENGAH JALAN

Shanghaiist.com
NEWS | 19 Oktober 2017 19:02Tragis! Crane itu jatuh tepat dan meremukan mobil pria tersebut…

Seorang pria mendapat pengalaman mengerikan saat tengah mengendarai mobil di jalan di Zhuhai, provinsi Guangdong, Tiongkok.

Kala itu sebuah Crane jatuh tepat dan meremukan bagian depan mobil pria tersebut, hanya terpaut beberapa centimeter dari tempatnya mengemudi.

Kejadian mengerikan itu terekam sebuah kamera CCTV di sekitaran jalan setempat.

Sebagaimana dilansir Dream darishanghaiist.com, dalam rekaman terlihat jelas detik-detik Crane jatuh dan meremukan mobil pabrikan Audi tersebut.

Beruntung, Crane jatuh tidak tepat diatasposisi pria itu saat mengemudikan kendaraannya. Nyawanya masih bisa tertolong.

Setelah mengalami peristiwa mengerikan itu, pengemudi langsung dilarikan ke rumahsakit.

melihat betapa mematikanya peristiwa itu, pria itu cukup beruntung hanya mengalami patah kaki dan tidak mengalami luka serius lainya.

Belum diketahui sebab kenapa Crane tersebut bisa jatuh. Yang pasti pengemudi itu benar-benar masih dilindungi Tuhan.

Berikut videonya…

‘Aku Penat Selfie Cantik-Cantik, Suami Aku Pula Spoil Dekat Komen’ – Gelagat Comel Mereka Buat Netizen Pecah Perut

‘Aku Penat Selfie Cantik-Cantik, Suami Aku Pula Spoil Dekat Komen’ – Gelagat Comel Mereka Buat Netizen Pecah Perut

Pasti ramai diantara anda yang sangat suka menghias diri, malah ada yang sanggup membahayakan diri demi sebuah gambar yang cantik. Sememangnya wanita dan selfie tidak dapat dipisahkan, dimana-mana sahaja boleh jadi tempat mereka bergambar.

Mungkin itulah lumrah seorang wanita, sukakan kecantikkan dan menarik perhatian orang sekelilingnya. Seperti apa yang hendak dikongsikan ini ialah gelagat suami isteri yang agak comel, dimana suaminya cuba bergurau dengan berkongsi gambar ‘disebalik tabir’ isterinya sedang asyik bergambar. Sangat melucukan dan buat ramai netizen terhibur.

 

 

 

Rata-rata netizen mengatakan pasangan ini sangat comel dan lucu. Sebenarnya mereka dianggap pasangan yang sangat ‘sporting’ kerana boleh melayan kerenah masing-masing. Mungkin ini adalah salah satu bagaimana suaminya hendak bergurau dan mengeratkan lagi ikatan perhubungan mereka berdua.

 

Sumber: https://aliffchannel.com via Sehinggit
Hantar Komen

Wanita Ini Tiba2 Sakit Tak Sedarkan Diri…Selepas Pembedahan Doktor Mengeluarkan ” Objek ” Sepanjang 20 cm Yang Membuatkan Semua TERCENGANG!

 

 

Beberapa waktu ini, banyak laporan kejadian dari beberapa rumah sakit dimana pasien yang tiba – tiba merasa sakit di pundaknya dan tak berapa lama langsung menjadi lumpuh bertambah banyak! Setelah diperiksa, tak disangka, ternyata penyebabnya adalah “objek” yang tumbuh dalam tubuh mereka ini…

Setelah dijalankan operasi, yang mereka dapati bukanlah otot yang tidak normal, atau tulang yang bergeser, melainkan cacing pita yang terukur sepanjang 20 cm menjajah tulang punggung mereka!

Bahkan ada beberapa cacing yang saling melilit. Cacing – caing ini dipercaya adalah cacing pita yang biasanya hidup pada tubuh anjing dan kucing. Tapi kebanyakan sumber dari cacing atau telur cacing ini adalah dari ikan, kodok, dan ular. Kalau manusia makan makanan yang disebutkan tadi, mungkin saja cacing pita ini akan masuk ke dalam tubuh kita dan berkembang biak.

Salah seorang ibu yang menjadi korbannya ternyata senang makan sushi (ikan segar) dan dalam jangka waktu yang lama. Mungkin dari kebiasaan makan inilah yang buat tubuhnya menjadi sarangnya cacing pita dan mengalami kelumpuhan…

Dokter berkata, masuknya cacing ini susah untuk diprediksi dan dikontrol. Cara satu – satunya untuk menyembuhkannya adalah dengan operasi pengeluaran cacing tersebut. Untuk menghindarinya, tentu saja dokter menyarankan untuk tidak makan makanan yang belum masak.

Memang sushi atau ikan segar sedang gemar dikonsumsi oleh orang – orang Indonesia, tetapi demi kesehatan yuk kita pikir dua kali lagi untuk makan sushi ya…

Sila Share Kepada Semua

Semoga Bermanfaat

 

5 Selebriti Terkenal Malaysia Yang Kini Sedang Hamil. Jom Lihat! Siapakah Mereka…

 

Kesempurnaan seorang wanita adalah ketika wanita itu memiliki seorang anak dan juga hamil. Mengandung adalah momen paling berharga dan tidak boleh dilupakan bagi seorang wanita.

Nova menyenaraiakn 5 selebriti Malaysia yang kini sedang hamil. Jom lihat! siapakah mereka.

Amyra Rosli

Pasangan Amar Baharin dan Amyra Rosli telah mengumumkan bakal menimang cahaya mata lelaki yang dijangka lahir pada penghujung Oktober depan.

Amyra, Amar sangat teruja untuk menanti kehadiran permata hati mereka dan menanam hasrat untuk menyambut sendiri kelahiran anak sulung mereka.

Jihan Musa

Jihan mendedahkan berita gembira tersebut secara eksklusif di rancangan MeleTOP. Jihan mengatakan anak yang sedang dikandung olehnya merupakan anak ‘made in France’.

“Secara kebetulan, saya berada di Perancis untuk menjalani penggambaran drama bersiri Biniku Ninja. Watak Sabatini yang saya jayakan sedang hamil. Tak sangka saya memang betul-betul sedang mengandung.

Nora Danish

Pejam celik pejam celik sudah 4 bulan aktres Nora Danish hamil anak keduanya hasil perkongsian hidup dengan Nedim Nadzri atau Bossned. Terbaru Nora berkongsi gambar ‘baby bump’ pertamanya kepada peminat menerusi Instagram.

Foto yang hanya memfokuskan bahagian perutnya yang kelihatan agak jelas berbanding sebelum ini dimuat naik secara berasingan dengan satu lagi foto bersama rakan-rakannya

Siti Nurhaliza

Pengesahan itu dibuat di kediaman beliau di Ampang, Selangor malam tadi. Menurut Siti, kandungan beliau sudah berusia empat bulan.

Berita baik tersebut dikongsi oleh Siti selepas majlis kesyukuran dan doa selamat yang diadakan secara tertutup di kediamannya yang dikongsi bersama suami tersayang, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa dan beberapa orang anak mereka.

Eira Syazira

Pelakon Azad Jazmin akui bersyukur apabila mendapat tahu isterinya Eira Syazira kini hamil anak ketiganya.

Azad menerusi laman Instagram (IG) miliknya, memberitahu dia tidak menyangka menerima berita gembira tersebut.

Menerusi entri yang dikongsikan Azad memuat naik fotonya mencium perut Eira serta sekeping lagi foto alat pengesan kehamilan.

kita boleh melihat beberapa selebriti Malaysia ini mempunyai aura tersendiri ketika hamil. Oh kepoh mengucapkan tahniah dan mendoakan baby dan selebriti sihat dan di permudahkan segala urusan.

 

Korang Masih Ingat Dengan Gadis Yang Purdah RXZ Purdah Nih?? Korang Nak Motorsikal Apa Motor Dia Pakai Sekarang??Jom Layan Koleksi Foto2 Terbaru Beliau..

Kuala Lumpur: Pakai topi keledar Shoei, RXZ ‘sarung’ sport rim dan penunggangnya gadis berpurdah. ‘Harus’ ia menjadi ‘viral’ apabila gambar berkenaan dimuat naik di Facebook (FB) dan Harian Metro (HM) dapat menghubungi empunya diri, sekali gus membongkar kisahnya.
Farhah Aimuni Ahmad Fauzi, 18, yang menetap di Temerloh, Pahang berkata, gambar itu dimuat naik ibunya di FB.

“Beberapa jam selepas ibu muat naik gambar saya di FB akaun miliknya, ramai kawan menelefon saya memberitahu ia menjadi ‘viral’.

“Sejak itu, apabila saya ke kedai ada orang nak bergambar. Saya jadi malu dan tidak selesa,” katanya.
Menurut Farhah, dia ada sebab tersendiri berpurdah.
Katanya, akibat diganggu ‘Mat Motor’ ketika menunggang motosikal kesayangannya itu membuat dia mengambil keputusan berkenaan.

“Sebelum berpurdah saya pernah dikacau ‘Mat Motor’. Saya tidak selesa dan tidak mahu nampak seperti gadis bermasalah sosial.

“Justeru, saya pakai purdah supaya tidak dipandang negatif,” katanya.
Farhah berkata, ramai juga yang memberi reaksi negatif di FB selepas gambarnya tersebar tetapi dia tidak menghiraukannya,

“Terpulang kepada masyarakat nak menilai saya kerana mereka mempunyai pendapat masing-masing dan ada yang tidak dapat menerima cara saya.

“Bagaimanapun, yang penting niat saya nak melindungi diri daripada diganggu,” katanya.
Menurut anak sulung dari dua beradik itu, dia amat meminati motosikal dan mengumpul wang derngan bekerja sebelum mampu membeli RXZ.

“Minat terhadap motosikal bermula apabila saya sering membantu arwah ayah membaiki motosikal dan dia mengajar saya menunggang motosikal.

“Saya bekerja di kedai kosmetik untuk kumpul RM3,000 dan selepas enam bulan saya berjaya beli motosikal idaman saya(Yamaha RXZ),” katanya.

Menurut Farhah, kini dia menunggang motosikal Kawasaki Ninja 150RR kerana RXZ kesayangannya hilang.

“Beberapa bulan lalu, motosikal saya hilang dicuri ketika saya pulang ke Seremban untuk menziarahi kubur arwah ayah,” katanya yang memiliki sijil dalam bidang Teknologi Motosikal GIATMARA Kuala Krau, Temerloh.


sumber

VIRAL! Sekilas Foto “Pegawai Minimarket” Ini Tampak Biasa, Tapi Setelah Ia “Melepas Pakaian Kerjanya” Netizen Langsung Bilang : “Sungguh Indah Ciptaan Tuhan yang Satu Ini!” Macam Artis Sinetron..

 

Dikaruniai paras yang cantik membuat banyak orang tidak percaya kalau wanita bernama Erlina Nabila ini bekerja sebagai kasir di sebuah minimarket. Dia kerap mengunggah kesehariannya di akun Instagram @Biila__ dan telah difollow oleh puluhan ribu pengguna Instagram.

 

Namun, selain menjadi kasir minimarket, dia juga memiliki pekerjaan sampingan, yaitu menjadi seorang model. Dia juga sering meng-endorse berbagai produk fashion di akun Instagramnya. Karena itu, netizen pun bertanya-tanya kenapa dia masih memilih menjadi seorang kasir, dan bukannya menjalani karir sebagai seorang model saja.

Sponsored Ad

Namun, gadis asal Purwakarta ini mempunyai pandangan lain. Baginya, modelling hanyalah hobi. Tapi, menjadi kasir adalah profesinya.

Dia pun menuangkan curhatannya ini di akun Instagramnya, yang isinya menegaskan kalau ia tidak malu menjadi seorang kasir minimarket:

“Kalo di bilang ko model masih pake motor, ko model masih ngkost, ko model kerja d alfa, he to the low helowwwww!! emangnya model se high itu, model itu hanya profesi, di ibaratkan hobi, modeling dan foto itu sebuah hobi, dan pekerjaanku ya disini, di si merah ini, jd stop menghina pekerjaanku, dan menyangkut pautkan dengan hobi, gasemua yg doyan foto foto disebut model, model itu bnyak macemnya loh!

Sooooo Foto model ataupun kasir Alfamart itu bukan urusan lo!

Semua org berhak ko buat jadi model, bahkan tukang asongan atau tukang sapu jalan kek bisa jadi model kalo dia punya potensi dan karakter yg bagus, jadi apa yg perlu di tidak mungkinkan !”

Udah cantik, punya prinsip hidup yang bagus lagi. Calon istri idaman banget nih. Yah, semoga aja dia tetap memegang teguh prinsipnya tersebut.

So, kalau kamu pengen cuci mata dan menyaksikan keindahan Tuhan, langsung aja kepoin akun Instagramnya. Jangan sampe mimisan ya!

 

Sumber: Keepo

Wanita Ini Mencari Pemandu Dengan Gaji RM35,000 Sebulan, Tapi Setelah Membaca ‘4 Syarat’ Ini, Ramai Undur Diri !!

Jom Share…

Jika berduit, apa saja boleh dibeli dan tidak asing lagi dengan duit yang banyak sudah semestinya ramai sekali orang kaya yang menyukai kereta mewah seperti contohnya Rolls Royce.

Kerana tahap keselesaan dan status identiti itu sendiri dari kereta mewah ini membuatnya memiliki persyaratan yang ketat bagi orang yang ingin mengemudinya.

Baru-baru ini, ada seorang wanita yang sangat kaya raya membuka satu pekerjaan sebagai pemandu dengan gaji sekitar RM35,000!

Wow! Dia memiliki kereta mewah bernilai RM4 juta! Apabila melihat tawaran menggiurkan ini, ramai orang yang mencuba nasib untuk melamar pekerjaan ini.

Namun, tidak ada satu pun orang yang mampu memenuhi syarat sebagai pemandunya!

Walaupun wanita kaya ini hanya ingin mencari pemandu yang mampu mengendali kereta Rolls Royce berharga RM4 juta ini.

Namun syarat pertamanya adalah berkebolehan mengendai kereta dengan stabil dan ketika di ‘rem’ tidak boleh bergerak kepala.

Menghadapi kereta mewah seperti Rolls Royce ini, sangatlah susah untuk berdiam kaku dalam waktu lama ketika menginjak pedal minyak ataupun ‘rem’.

Syarat kedua pula adalah harus mengerti kemahuan dari penumpang. Perlu membukakan pintu dan tidak boleh membiarkan kepala penumpang terhantuk pintu.

Perlu menyimpan kelengkapan penumpang di bagasi kereta, tidak boleh berbicara dengan penumpang dan tidak boleh melihat ke arah penumpang.

Syarat ketiga adalah perlu mahir berbahasa inggeris kerana kebanyakkan akan berjumpa dengan tetamu asing. Akan menjadi masalah jika pemandu tidak boleh berbahasa inggeris.

Penumpang perlu merasakan dia memiliki pemandu yang berkualiti tinggi.

Syarat ke empat pula adalah, pemandu harus memiliki ‘skill’, penampilan harus tampan. Kalau penumpangnya adalah wanita, perlulah berkebolehan melindungi mereka dari ancaman apapun.

Gambar diatas ini adalah wanita yang merekrut pemandu dengan gaji RM35,000. Melihat dari fotonya saja sudah kelihatan bahawa wanita ini sangat kaya, bukan?

Untuk syarat lengkapnya yang lain adalah seperti berikut:

1. Mengetahui etika dan juga telah mengikuti latihan khusus.

2. Memiliki Lesen dan perlulah cekap dalam pemanduan dan mengetahui aspek keselamatan. Ini juga perlu melalui latihan khusus.

3. Mahir berbahasa inggeris, boleh bertutur sebagai bahasa harian.

4. Harus taat, mendengarkan arahan tuannya dan ini perlu melalui latihan khusus untuk memenuhi standard ini.

5. Memiliki kemampuan untuk menjaga keselamatan. Ini juga perlu melalui proses latihan yang khusus.

Wah, bagaimana? Adakah anda memenuhi kelayakan seperti diminta? Jika ya, anda mungkin calon-calon yang dicari.

Sumber : pixpo